четвер, 22 лютого 2007 19:15

Бензин дуже не дорожчатиме

У середині лютого після з"їзду нафтотрейдерів стало відомо, що ціни на пальне істотно не зміняться. Та за тиждень поповзли чутки, що в березні бензин подорожчає на 30%. Міжнародні експерти стверджують: цього не станеться. Однак досвід попередніх років показує: бензин дорожчає на початку весни й осені. Таке трапляється лише на території країн колишнього СРСР.

— Усе через посівну, — пояснює незалежний економічний експерт у галузі палива й енергетики Андрій Гурченко, 45 років. — Скоро запрацює сільгосптехніка, для неї потрібно пальне. Фермери беруть кредити перед новим сезоном. Тому продавці бензину піднімають ціни на кілька копійок. Подорожчання наче й незначне, але під посівну ці кілька копійок стають надприбутками для власників паливного бізнесу. Ось побачите, у квітні ціни знову будуть такими, як зараз. Це місцеві спекуляції, не інакше.

Першими на зростання цін на бензин зазвичай реагують таксисти, збільшуючи вартість поїздки на 2–5 грн. Проте оператор столичного таксі "Ваше таксі" Валентина Бєлік, 31 рік, каже, що ціни компанія підвищувати не буде:

— Я такого не чула і від таксистів інших фірм. Ми підвищуємо тарифи лише тоді, коли ціни на бензин піднімаються більш ніж на 20–25 копійок і тримаються так кілька тижнів.

Зараз ви читаєте новину «Бензин дуже не дорожчатиме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі