Ексклюзиви
вівторок, 02 вересня 2008 15:19

Банківські вклади утричі вигідніші за нерухомість

Автор: дані: інтернет-сайти банків
 

До столиці рівнянин 28-річний Андрій Остапов переїхав кілька років тому. На житломасиві Теремки купив однокімнатну квартиру за $70 тис.

— Дружині хата не сподобалася, — каже Андрій. — Тісна, жити неможливо, бо під вікнами Окружна дорога. Ми вирішили поселити туди квартирантів. Беремо з них 450 доларів на місяць.

Остапов організував бригаду з ремонту квартир. Заробляє $1–3 тис. на місяць. Для себе рік тому придбав у кредит ще одну квартиру, із сучаснішим плануванням. Її ціна — $90 тис. Вкладати в нерухомість варто, переконаний чоловік.

— Маєш роботу чи ні, а квартиранти завжди приносять живу копійку раз на місяць, — зауважує він.

Іншої думки радник президента Асоціації фахівців із нерухомості Володимир Вінокур, 62 роки. Краще покласти гроші на строковий вклад у банку, говорить він:

— Нині однокімнатна квартира на Теремках коштує в середньому 100 тисяч доларів. Цю суму переводите в гривні, бо на вклади в національній валюті нараховують найвищі відсотки — до 21 процента річних. За рік — до 100 тисяч гривень доходу. На оренді квартири за той же час заробите утричі менше. До того ж "хрущовки" незабаром мають подешевшати.

Рік тому Андрій Остапов в Ірпені, північному передмісті столиці, купив стару хату зі 6 сотками. Хоче звести новий будинок. Поки що збирає гроші. Їздить старим корейським легковиком.

Зараз ви читаєте новину «Банківські вклади утричі вигідніші за нерухомість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути