вівторок, 05 серпня 2008 17:33

Банк дав кредит на відпочинок у Ялті

Два тижні в Криму житель райцентру Рокитне Київської обл. Арсен Голобородько, 43 роки, його дружина та син відпочивали в кредит.

— Про море давно мріяли, востаннє я ще молодим їздив до Криму, — розповідає Голобородько. — Грошей відкласти не вдавалося, бо ми недавно закінчили ремонт хати. Я працюю водієм у Києві. Думав, дадуть мені відпускні. Гроші затримали. Сказали, отримаю після відпустки.

Арсен із дружиною Лідією звернулися у філію "Надра банку". Там тримають доларовий вклад під 14% річних. Відкладають на навчання сина Назара у виші, щомісяця по 1 тис. грн. У банку порадили взяти кредит під заставу депозиту.

— Пропонували оформити турпутівку через фірму або ж узяти готівку й витрачати на власний розсуд.

Арсен за довідкою заробляє 600 грн. Насправді — 2 тис. Його дружина Лідія працює в приватній фірмі, отримує 2,5 тис. грн.

— У людей із такою малою зарплатою в інших банках питають, як ми будемо кредит повертати. Так було з моїм сусідом, він хотів телевізор узяти, — продовжує чоловік. — То я домовився в бухгалтерії, щоб мені більші гроші в довідці написали.

Арсен подав до банку заяву, паспорт, ідентифікаційний код. Йому позичили готівкою 5 тис. грн. Нарахували 4% початкового внеску — 200. Відсоткова ставка — 2% на місяць. Усю суму — із відсотками це більш як 7 тис. грн — чоловік планує сплатити за рік, по 500–600 грн щомісяця.

За кімнату поблизу Ялти Голобородьки платили по 150 грн за добу. Багато витратили на розваги.

— Їли креветки, замовляли піцу, — усміхається Арсен. — Ціни на харчі — як у Києві. От тільки пиво дороге — 6 гривень за пляшку.

Зараз ви читаєте новину «Банк дав кредит на відпочинок у Ялті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі