вівторок, 19 січня 2016 05:15

Японці дадуть гроші на будівництво мосту й метро

За допомогою пільгових кредитів від Японії продовжать виконання проектів національного значення: реконструкцію Бортницької станції аерації, будівництво мосту через Дніпро та метро на Троєщину в Києві.

Про це розповів віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко, 48 років:

— На модернізацію Бортницької станції аерації під столицею на 2016 рік з держбюджету виділили 63,1 мільйона гривень. Уряд Японії надав близько 900 мільйонів доларів пільгового кредиту під 0,1 відсотка річних. Позика розрахована на 40 років. Протягом 10 років тіло кредиту не потрібно сплачувати. Не менш важливий напрям — спів­праця в енергетичній сфері. Зокрема, впровадження в Україні японських технологій "Клін Коал" — для покращення роботи вугільних теплоелектростанцій. Розраховуємо на успішне здійснення першого проекту із заміни парової турбіни на Трипільській теплоелектростанції.

Також обговорюють можливість участі японських компаній у завершенні будівництва мосту через Дніпро та метрополітену на Троєщину.

2014 року уряд Японії виділив Україні фінансову допомогу — близько $1,3 млрд. Торік надав $300 млн додаткового пільгового кредиту.

Зараз ви читаєте новину «Японці дадуть гроші на будівництво мосту й метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі