вівторок, 15 грудня 2009 19:04

Андрій Штука випробував два способи забрати депозит

Киянин Андрій Штука тримав 120 тис. грн в "Укрпромбанку". Термін депозиту закінчився у січні 2009-го, у той день, коли запровадили тимчасову адміністрацію.

— Уклав у цей банк тільки тому, що мав дружні стосунки з одним із керівників. Кілька років товаришував з його родиною. Тоді "Укрпромбанк" був одним із найбільших. Товариш запевнив, що заклад надійний. Я повірив. Обіцяв попередити, якщо "Титанік" буде тонути, — розповідає Андрій Штука, 41 рік. — Але не попередив. І тепер цей товариш взагалі виїхав із країни. Немає порядних банкірів.

За два тижні після запровадження в банку тимчасової адміністрації Андрій вирішив забрати депозит, уклавши фіктивний шлюб.

— У банку познайомився з жінкою. Вона була на 10 років старша за мене. Домовилися подати заяву до загсу. Отримали там довідку про дату весілля. Принесли в банк. Думали, віддадуть гроші на весілля. На додачу до довідки я написав листа керівництву банку. Коли менеджерка почитала мій лист, то спочатку дуже сміялася, а потім плакала. Я написав: якщо не влаштую нормальне весілля, я втрачу жінку, яку шукав усе життя.

Відповідь на лист надійшла за два тижні після ймовірної дати весілля.

— Відписали, що банк вибачається, але нічим не може допомогти. Думаю, вони подивилися тільки довідку. Лист навіть не читали.


Навесні в Андрія заболіла нирка: почав виходити камінь.

— Тоді мені спала на думку інша ідея. Вирішив заплатити лікарю, аби виписав довідку, що мені необхідна пересадка нирки. Вартість перевищувала суму мого внеску. Довідку знову подав у банк. І знову та сама відмова: нічим допомогти не можемо.

Андрій Штука отримав гроші 30 листопада — після того, як усіх вкладників перевели до "Родовід банку".

— Прийшов під банк у перший день реєстрації вкладників "Укрпромбанку" о пів на восьму ранку. 4 години простояв під дощем. Отримав папірець із датою, коли приходити по гроші. 30 листопада про всяк випадок прийшов у "Родовід" за півгодини до призначеного часу. Але пропустили мене на годину пізніше. Черга довжелезна була.

Документи оформляли швидко. Але приймало мало менеджерів. Тому й черга була. Розраховувалися новими 500-гривневими купюрами.

Наступного дня Андрій Штука поміняв всі гроші на долари. Обіцяє більше не класти їх на депозит. Вкладатиме в акції компаній.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Штука випробував два способи забрати депозит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі