вівторок, 06 серпня 2019 06:25

Який підробіток маєте?

Владислав Іванченко, 24 роки, поліцейський із Черкас:

— Працюю поліцейським. Зар­плата більш як 7 тисяч. Раніше був консультантом у магазині техніки. Отримував 5 тисяч гривень. Мрію придбати авто і житло. Зараз квартиру винаймаю, половину зар­плати віддаю на оренду. Одяг переважно замовляю в інтернеті, так економлю час і гроші. Щороку міняю телефон. Старий продаю і докладаю трохи коштів на новий. Окрім основної роботи, маю підробіток. Удома ремонтую телефони, планшети, ноутбуки. Навчився цього на попередній роботі. Тоді ж набрав постійних клієнтів. Заробіток не стабільний, але кілька додаткових сотень гривень на тиждень маю.

Артур Мельник, 35 років, сантехнік із Києва:

— Ремонтом сантехніки можна непогано заробляти. Наприклад, поміняти кран коштує від 250 гривень. Викликів може бути кілька за день. Складніші роботи оплачують дорожче. Ще навчився реставрувати старі ванни. За одне замовлення отримую не менш як тисячу гривень. Іноді підробляю кухарем. Це більше для душі, бо з дитинства люблю куховарити. Колись біля нас жили кілька грузинських родин. Навчився добре готувати їхні страви. Можу виїхати й насмажити людям шашликів на пікнік, накрити стіл на день народження. Ті, хто багато працює, кличуть приготувати їжу на кілька днів. Беру від 450 гривень за виклик.

Роман Коломієць, 26 років, менеджер із Києва:

— Вісім років офіційно працюю менеджером на фірмі батька. ­Сиджу в офісі, підписую документи. Заробляю 15 тисяч гривень. Рік тому вирішив, що хочу бути ближче до людей. Після основної роботи працюю таксистом. Із 18:00 до півночі розвожу людей. Беру від 30 гривень.

Олеся Степанченко, 36 років, касир із Вінниці:

— Пішла додатково працювати на пилораму. Знайомий порадив. Наточую в цеху пилки, що ріжуть деревину. Платять 3 тисячі гривень за 12 днів. Решту часу працюю на основній роботі в супермаркеті. З липня підвищили зарплату. ­Отримую тепер 9 тисяч. Від підробітку не відмовляюся. На осінь матиму багато витрат. Донька йде в перший клас, син — у дитсадок.

Андрій Науменко, 24 роки, бариста з Маріуполя на Донеччині:

— Працюю баристою в кав'ярні у центрі міста. Варю каву. Зміна — три дні на роботі, стільки ж — удома. Щомісяця платять 6 тисяч гривень. Іноді бувають чайові. На них не розраховую. Тому, коли є вихідні дні, пропоную комп'ютерні послуги. Установлюю операційну систему, антивіруси, інші програми на комп'ютери та ноутбуки. Беру від 200 гривень. Щомісяця буває до 10 замовлень. Клієнтів шукаю через соціальні мережі, на сайтах безкоштовних оголошень.

Зараз ви читаєте новину «Який підробіток маєте?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі