середа, 29 серпня 2007 14:21

Яблука скуповують по 30 копійок

Жителька села Кам"янка Новоград-Волинського району на Житомирщині Галина Фіщук, 48 років, здала заготівельникам 1 ц яблук.

— Минулого понеділка до нас у село заїхала машина, — розповідає жінка. — Отак з року в рік: тільки-но осінь наближається, так починають їздити. За кіло яблук цього року платять 30 копійок.

Вантажівки стають у центрі села. Туди селяни возами та "кравчучками" підвозять мішки з яблуками.

— У нас свій садок, то ми визбирали з чоловіком усе, що лежало на землі. Вийшло чотири мішки, — продовжує Фіщук. Приймали без перебору — струшені, збирані й зірвані. Аби не гнилі були. Поставили наші чотири мішки на ваги — центнер без кількох кілограмів. Дали нам 27 гривень, — веде далі Фіщук. — Сім гривень одразу дала братові — за допомогу. На 13 гривень купили три кавуни. Поряд стояла машина з кавунами — 1 гривня 20 копійок за кілограм. А на решту — хліба в магазині взяли.

Наступного дня їздили міняти картоплю на помідори. 1,5 кг картоплі за 1 кг помідорів.

— Кажуть, у Києві по 4–5 гривень за картоплю просять, а тут хочуть по гривні забрати. Бульбу продам лише, якщо по півтора братимуть, — каже селянка.

Зараз ви читаєте новину «Яблука скуповують по 30 копійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі