вівторок, 30 серпня 2011 06:30

60 мільйонів євро хочуть за футболіста

Українські футболісти мають право переходити в інші клуби до 31 серпня. Потім трансферне "вікно" закривається. Повідомляли, що "Дніпро" з Дніпропетровська віддав за півзахисника харківського "Металіста" — Дениса Олійника 10 млн євро. Київського "динамівця" Артема Мілевського оцінюють у 9 млн євро.

— Ціни цілком реальні, хоча й завищені, — коментує футбольний агент Аркадій Запорожану, 45 років. — Стандартна ціна гравців рівня Олійника в Україні — близько 5 мільйонів євро, плюс-мінус пару сотень тисяч. Може зрости й на мільйон, якщо "Дніпро" потрапить до Ліги чемпіонів. Завищені ціни зумовлені дефіцитом хороших виконавців з українським паспортом. Недаремно Девича з Едмаром до збірної залучили. Україна йде російським шляхом. Там ціни на доморощених гравців давно зросли. Олександр Бухаров переходив із "Рубіна" в "Зеніт" за 15 мільйонів євро. Я вів цей трансфер.

Півзахисника "Дніпра" 21-річного Євгена Коноплянку наставник клубу Хуанде Рамос оцінив у 50–60 млн євро. УЄФА включило футболіста до десятки найперспективніших гравців Європи.

— Це поширена практика: завищити ціну, сурмити про неї на кожному кроці, щоби при продажу отримати за гравця бажану суму. Остаточна ціна залежить від його виступу на Євро-2012, — пояснює Аркадій Запорожану.

Футболіст отримує 10–25% суми трансферу. Частка агента-посередника — 2–10% річної зарплати футболіста.

Найбільше в історії заплатили за півзахисника Кріштіану Роналду. 2009-го він обійшовся в 94 млн євро клубу "Реал" з іспанського Мадрида.

Зараз ви читаєте новину «60 мільйонів євро хочуть за футболіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі