четвер, 01 листопада 2012 11:37
Микола Несенюк
Микола Несенюк
Микола Несенюк

Шевченко міг би створити власну партію, як Кличко

В історії участі знаменитих українських спортсменів у політиці перегорнута ще одна сторінка. Ця сторінка стосується несподіваного для всіх бажання стати депутатом Верховної Ради з боку Андрія Шевченка. Соціологія засвідчила: після приєднання знаменитого футболіста політична партія, яка залучила його до своїх лав, почала стрімко втрачати свій і без того не дуже високий рейтинг. Спортсмен і ті, хто запросив його стати одним із "облич" партії, сподівалися, що буде навпаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо Андрій отримав $10 млн, дай Бог йому здоров'я" — Ступка про Шевченка

Чому так сталося? Чому футболіст, який до цього був кумиром мільйонів і якому досі вдавалося повертати на свою користь будь-яку ситуацію, цього разу допустився помилки? Адже безперспективність проекту, який долучив до себе футболіста Шевченка, була очевидна усім, хто хоча б трохи орієнтується у настроях людей.

Як на мене, річ саме у тому, що настроїв цих Андрій Шевченко не знав і не міг знати. І не лише тому, що багато років прожив за кордоном. І не лише тому, що за рівнем власного добробуту він вже багато років тому відірвався від тих, на чиї голоси розраховував. Причина помилкової самооцінки видатного футболіста полягала в тому, що його спілкування із співвітчизниками було увесь цей час однобічним. Футболіст чув довкола себе виключно захоплені вигуки, не розуміючи, що люди просто щасливі на власні очі побачити великого футболіста. Що після цих зустрічей люди повернуться до свого повсякденного життя, покращення якого вони аж ніяк не пов'язують із політиком Андрієм Шевченком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андрія Шевченка з Наталією Королевською познайомила сестра футболіста

Запитаєте, а як же Віталій Кличко? Чому він досяг успіху на виборах зі своєю партією? Відповідь проста: Кличко-старший реально займався політикою багато років поспіль. І ці вибори були для нього не першими і не другими. Кличко не просто "позичив" своє популярне обличчя певній політичній силі. Він сам цю політичну силу створив і очолив. Тож у Андрія Шевченка є приклад. Він теж може заснувати власну партію і пройти нею довгий політичний шлях. Після чого виборці зможуть повірити йому так, як повірили Кличкові.

Такий варіант подій виглядає суто теоретичним. Швидше за усе, знаменитий футболіст спробує якнайшвидше забути свій "політичний досвід". Раніше це зробили інші спортивні знаменитості, які ніколи тепер не згадують про своє "політичне минуле".

Зараз ви читаєте новину «Шевченко міг би створити власну партію, як Кличко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі