понеділок, 01 травня 2017 00:17

Назвали, скільки заробітчан готові залишитися за кордоном

Назвали, скільки заробітчан готові залишитися за кордоном
Більшість мігрантів повертються через 6-12 місяців. Фото: dzerkalo-zakarpattya.com

80% заробітчан шукають сезонну або короткострокову роботу. Лише 15% готові залишитися за кордоном і розглядають пропозиції по довгостроковому працевлаштуванні.

Про це свідчать дані дослідження Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування, передають kontrakty.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 міст, за проживання у яких доплачують

"Більшість мігрантів повертається на Батьківщину вже через 6-12 місяців. Ті, хто працює за кордоном на постійній основі, готові повернутися відразу ж після того, як в Україні стабілізується соціальна і економічна ситуація. Держава має поміркувати над вирішенням проблемних питань, забезпечити підтримку мігрантів на ділі, а не на словах. Інакше заробітчани дедалі частіше будуть замислюватися про те, щоб залишити Україну назавжди. А ось цього допустити ні в якому разі не можна", - каже президент Всеукраїнської асоціації компаній по міжнародному працевлаштуванню Василій Воскобійник.

В Україні зростає кількість громадян, які вирушають за кордон на навчання. Зараз в Польщі перебуває близько 17 тисяч студентів з України. Всього ж в європейських вузах навчається близько 50-55 тис українців.

Зараз ви читаєте новину «Назвали, скільки заробітчан готові залишитися за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі