пʼятниця, 11 січня 2019 17:17

Нацбанк розповів, що буде з трудовою міграцією

  Найбільше свідчень українцям видавала Польща-приблизно 585 тис. дозволів. Фото: АіФ-Україна
Найбільше свідчень українцям видавала Польща-приблизно 585 тис. дозволів. Фото: АіФ-Україна

Національний банк України заявив, що кількість українських громадян, які працюють за кордоном цьогоріч, залишиться на рівні 2018-го.

"Ми не очікуємо збільшення трудової міграції. Надходження від "заробітчан" зростуть, але це пов'язано зі зростанням економіки країн, де працюють українці", - розповів директор Депратаменту монетарної політики НБУ Сергій Ніколайчук, передає LIGA.net.

За даними Мінсоцполітики, на постійній основі за кордоном на заробітках наприкінці грудня торік перебувало 3,2 млн українців. В середньому "в міграційному рухомому процесі" беруть участь від 7 до 9 млн осіб, затверджує міністерство.

2017-го українці отримали понад 660 тис. дозволів на проживання на території країн ЄС, свідчать дані Євростату. Українці отримали близько 21% всіх видів на проживання, виданих у країнах Євросоюзу 2017-го.

Найбільше свідчень українцям видавала Польща - приблизно 585 тис. дозволів (88%). У ТОП-5 країн за кількістю виданих дозвільних документів для українців серед країн ЄС – Чехія, Угорщина, Словаччина і Данія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невтішна статистика: назвали країну, яка очолить рейтинг втрат трудових ресурсів

За кордоном працюють до 3 млн українців. Трудова міграція значно зросла. За кордоном працює близько 2-3 млн українських заробітчан, йдеться у звіті Міжнародного валютного фонду.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк розповів, що буде з трудовою міграцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі