четвер, 27 вересня 2007 07:04

Змагання з фрісбі проводять без суддів

Автор: фото надане інтернет-сайтом www.ultimate.com.ua
  Гравець у фрісбі з київської команди ”Дикі кралі” Катя Барабанова атакує суперника з луцької команди ”Баффало” Максима
Гравець у фрісбі з київської команди ”Дикі кралі” Катя Барабанова атакує суперника з луцької команди ”Баффало” Максима

Відкритий чемпіонат України з алтимат фрісбі відбувся минулими вихідними на стадіоні Львівського національного університету ім. Франка. Фрісбі — це невелика пластикова тарілка. Змагання з алтимату схожі на американський футбол і баскетбол.

— Змагаються дві команди по п"ять чоловік, — розповідає правила капітан львівської команди "Дикий захід" Роман Шмідт, 20 років. — Потрібно занести фрісбі в зону суперника. Якщо тарілка падає на землю — гра зупиняється. Кожен гравець тримає тільки одного суперника, торкатися заборонено. Із фрісбі в руках можна бути не довше десяти секунд і зробити до трьох кроків. Потім зробити передачу — кинути тарілку, щоб її впіймав інший гравець. Суддів у грі немає, за правилами стежать суперники. Гра триває до семи очок або двадцять хвилин.

Посеред футбольного поля Роман Шмідт намагається встановити палатку для організаторів. Збоку розмітили два майданчики для гри. Глядачів на невеликій трибуні майже немає.

— Наша команда грає тільки рік, — продовжує капітан. — Тренуємося двічі на тиждень. На стадіонах треба платити за оренду, то ми лазимо ввечері через паркан. Їздили на змагання на фестиваль "Казантип" у Криму, в Ужгород. Найбільше наше досягнення — перемога над київською дівочою командою, яка грає вже три роки.

Тарілка фрісбі коштує щонайменше 80 грн. На змагання до Львова приїхали 12 команд із України, Білорусі та Польщі. Учасники самі шукали, де зупинитися у місті. Полякам дозволили розбити намет у приміщенні спорткомплексу університету.

— У кожному польському містечку є команда з фрісбі, — розповідає 18-річний Кшиштоф Банашік із варшавської команди "Ґранд Мастер Флеш". — Щодня бавимося з тарілкою у скверах.

— Дівчата, за десять хвилин у нас гра, — гукає 21-річна Юля Якуш із київської команди "Дикі кралі" своїх подруг. — Частина команди щойно під"їхала. Ночуватимемо в бабці одного з організаторів.

Юля каже, що слово "кралі" має два значення: це й красуні, й кролики.

— Тому на наших футболках намальований силует дівчини з кролячими вухами, — показує.

— Го-го! Жиголо! — кричать за спиною дівчини. Так починає свою гру команда "Жиголо" зі столиці.

Після матчу кожна команда оцінює, наскільки чесно грав суперник — так визначають рейтинг "Дух гри".

— Перемогти в ньому так само почесно, як і виграти в фіналі, — Роман Шмідт виймає з торби білу тарілку з вмонтованою маленькою червоною лампочкою. — Це для гри в нічне фрісбі, кияни привезли. Лампочка вмикається, гравці одягають на шию й зап"ястя фосфорні пов"язки. Це все має дуже гарний вигляд.

Переможцями Відкритого чемпіонату у Львові стали київські "Жиголо". Поляки "Ґранд Мастер Флеш" отримали приз "Дух гри".

Зараз ви читаєте новину «Змагання з фрісбі проводять без суддів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі