субота, 16 лютого 2008 07:05

Жителі сіл на Львівщині перекрили кордон

Із понеділка жителі Старосамбірського та Самбірського районів Львівщини цілодобово блокують автомобільну дорогу та залізничну колію біля митного пропуску "Смільниця" на українсько-польському кордоні. Удень на проїжджій частині збирається понад дві сотні людей. Селяни вимагають вирішити питання щодо спрощеного режиму перетину кордону.

— Страйкують ті люди, які жили за рахунок поїздок до Польщі, — каже Михайло Рудавський, 54 роки, голова Терлівської сільської ради. Село Терло найближче до пункту пропуску "Смільниця". — Їх не влаштовують нові правила перетину кордону. Зараз їм відкривають візу і дають право на два виїзди. Це підходить тим, хто виїжджає до Польщі на сезонні роботи, але не для "човників", які курсують щодня.

— Іншої роботи в нас немає, — пояснює Михайло Волошин із міста Старий Самбір. — Без спрощеного режиму ми не прогодуємо родин. Тепер вимагають довідки з банку, місця роботи, про склад сім"ї.

Пікетувальники пропускають лише автівки митників, які прямують на роботу. Проте автомобільних черг поблизу "Смільниці" немає.

— Водії знають про пікет, тому стараються перетнути кордон через інші пункти пропуску, — говорить Тетяна Герасимчук із прес-служби Західного управління Державної прикордонної служби. — А потяг, що курсує між Хировом та Загужем, пропустили тільки раз, у понеділок. На час блокування він припинив рух.

Зараз ви читаєте новину «Жителі сіл на Львівщині перекрили кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі