четвер, 07 жовтня 2010 18:01

Зір відновлюють за 10 хвилин

Автор: фото надане клінікою ”Естель”
  Лікарі клініки ”Естель” проводять операцію з усунення катаракти за методом ультразвукової факоемульсифікації
Лікарі клініки ”Естель” проводять операцію з усунення катаракти за методом ультразвукової факоемульсифікації
- На ліве око не бачила майже два роки через катаракту. Ні серіалу подивитися, ні газету почитати, бо голова починала боліти від перенапруження, - розповідає львів'янка Надія Кузнєцова. - Знайомі порадили не відкладати операцію. Казали, що хвалять  лікарів із клініки "Естель". То я туди й пішла на консультацію. Надію Олександрівну оперували з допомогою ультразвуку. Операція тривала 10 хв.

- Під час її взагалі нічого не відчувала, - говорить Надія Олександрівна. - Тільки бачила промінчик, який ніби вгвинчувався в око. Після операції плакала. Таке відчуття, наче на світ народилася. Бачу як молода. Не можу надякуватися. Щаслива, що на старості літ буду бачити.

Операції з усунення катаракти у клініці "Естель" восьмий рік проводять за методом ультразвукової факоемульсифікації.

- Добре, що не зволікали з видаленням катаракти, - каже пацієнтці офтальмолог клініки Остап Стратийчук. - Раніше вважали, що катаракту краще оперувати, коли вона "дозріє". Повірте, ця думка помилкова. Просто пацієнти, які ще хоч трохи бачать, бояться йти на операцію. Але що раніше оперують катаракту, то краще. Операція менш травматична, скорочується її тривалість. Пацієнти швидше повертаються до повноцінного життя.

Ультразвукову факоемульсифікацію роблять під місцевим знеболюванням. Загальна анестезія не потрібна. Операція триває 10?"20 хв.

- Робимо маленький розріз, через який ультразвуковим зондом мутний кришталик подрібнюємо і видаляємо з ока маленькими фрагментами, - продовжує Остап Тарасович. - При сучасній технології достатньо 2-3-міліметрового розрізу. Він у три-чотири рази менший, ніж при звичайній операції, коли око розрізають на 10-11 міліметрів. Після видалення помутнілого кришталика на його місце імплантуємо штучну лінзу. В клініці використовують лише високоякісні гнучкі кришталики. Швів при цій операції не накладають. Під внутрішньоочним тиском розріз сам закривається.

Більшість пацієнтів через півгодини після операції йдуть додому з пов'язкою на прооперованому оці. Наступного дня її знімають. Близько одного місяця потрібно закапувати протизапальні краплі й ще два рази прийти на огляд до лікаря. Обмежень небагато. Зокрема не можна піднімати важкого, терти око рукою. Слід уникати протягів.

 

Медичний центр "Естель"

Львів, вул. Липинського, 54

тел./факс. 0(322) 93 84 20,

тел. 0(322) 52 35 68

e-mail: estel @ ua.fm

Зараз ви читаєте новину «Зір відновлюють за 10 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі