четвер, 17 березня 2011 18:07

Зіпсований сир продають з-під прилавка

— У неділю зранку пішла на Привокзальний ринок купити домашнього сиру. Скраю жінка стояла — на вигляд охайна, років 50. Дала скуштувати творог, смак сподобався. Грудка заважила півтора кіло — на 45 гривень. Узяла. Вдома перекинула сир із мішечка в миску — а він усередині якийсь аж сірий, пліснявою чути. Сусідка минулого тижня теж на таке натрапила. Каже, зверху на зіпсований сир торгаші накладають добрий, і той дають пробувати", — розповідає львів'янка 30-річна Світлана Ковальчук.

— Щодня з 8.00 до 18.00 продукція нашого ринку проходить лабораторно-ветеринарну експертизу, — каже лаборант ринку, називатися відмовився. — Можливо, ця жінка витягла з-під прилавка захований товар.

65-річна Христина Драбина із селища Оброшино Пустомитівського району продає молочну продукцію на ринку Княжий на вул. Володимира Великого. Тричі на тиждень привозить по 6–8 л молока, 2 кіло сиру, літр сметани.

— Людина із села, яка сама ходить біля корови, ніколи не підсуне покупцю щось погане, — розповідає. — Бо ж на другий раз він до неї не піде. А переходити на інше місце продавати — не вигідно, бо втратить постійних клієнтів. Думаю, спорченим товаром торгують спекулянти. Вони купують у селян продукти, коли ті виходять з електричок, і продають їх по ринках. Сьогодні на одному базарі, завтра — на другому. Нині не продали молоко — підсунуть його завтра. Щоб розрізнити сільську господиню від перекупки — подивіться, скільки в них товару. Жінка із села має кілька пляшок молока, зо дві грудки сиру, інколи часничок, лоток яєць. А перекупки стоять із великими сумками. У них є все і багато.

Зараз ви читаєте новину «Зіпсований сир продають з-під прилавка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі