четвер, 23 серпня 2007 07:09

Зі 120 хворих 41 дитина стала на ноги

21 серпня у селі Залуччя-Долішнє Снятинського району Івано-Франківської області в будинку-інтернаті для дітей з вадами фізичного або розумового розвитку запрацював лікувальний басейн.

— Директором до цього будинку я прийшов три роки тому. Діти не ходили, не говорили. Смертність була дуже високою, — розповідає Василь Олексейчук, 53 роки. — Ми почали розробляти нові програми лікування. Залучили лікарів з області. Я тепер бачу результат.

Дітей до інтернату привозять у 3-річному віці з дитячих будинків усієї Західної України. Після розроблення нової методики лікування зі 120 хворих 41 дитина стала на ноги, 18 — цього року. Більш як 60 дітей говорять.

Лікування складається із трьох етапів. Спочатку дітей обстежують, встановлюють діагноз. Далі масажують і розробляють нерухомі ділянки тіла. Діти приймають розслаблюючі ванни, проводять лікувальні ігри. Завершальним етапом є іпотерапія. Для цього заклад закупив двох коней гуцульської породи, по $1 тис. кожен.

Дитина, пройшовши всі попередні етапи лікування, сідає на коня і катається до 15–20 хв. Василь Олексейчук переконаний, що тепло тварини лікує хворих дітей. У планах директора розгорнути підсобне господарство, де діти після досягнення повноліття могли б жити, заводити свої сім"ї і працювати.

Зараз ви читаєте новину «Зі 120 хворих 41 дитина стала на ноги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі