Ексклюзиви
вівторок, 25 вересня 2007 07:05

Збитків від паводку селянам не відшкодовують

Паводок, що тиждень тому охопив шість районів Львівської області, завдав шкоди об"єктам комунального й водного господарства, мостам і дорогам на 26 млн грн. Скільки втратили селяни підтоплених населених пунктів — ще не підрахували.

— Ми вже сформували пропозиції до уряду щодо фінансування, — розповів в.о. голови Львівської ОДА Валерій П"ятак. — Лише на дороги й мости треба понад 9 мільйонів гривень, на відновлення дамб — 4 мільйони.

На часткову компенсацію збитків населенню держадміністрація виділила 300 тис. грн із резервного фонду обласного бюджету та 200 тис. грн із резервних фондів районних бюджетів.

— Сім"ям, які найбільше постраждали внаслідок повені, зможемо виділити максимум по вісімсот гривень, — говорить П"ятак.

У трьох селах Подорожненської сільської ради Стрийського району постраждало 438 сімей. У 16 будинках вода залила меблі й килими.

— Вісімсот гривень їх не врятують, — махає головою 44-річний голова Василь Чорнописький. — У хатах поздувалася підлога, меблі,  зіпсувалися килими. Люди втратили багато картоплі, цукрового буряку.

Голова сільради не знає, як оцінюватимуть втрачене майно й урожай.

— Рятувальники лише дали рекомендації, як за чотирма категоріями визначати потерпілих. А скільки конкретно виплатять селянам за сотку чи центнер картоплі — не відомо, — веде далі Чорнописький. — Коли Шуфрич приїжджав у наш район, то хіба на розмиті мости в сусідніх селах дивився. Я йому пропонував до наших підтоплених хат зайти, а він відмовився. Сказав, що усе й так знає.

Упродовж 11–14 вересня паводок охопив шість районів і кілька міст Львівської області. Вода підтопила 51 населений пункт. Постраждали 1138 домогосподарств із житловими будівлями, 656 присадибних ділянок. Нині залишаються підтопленими 370 підвалів і 465 криниць.

Зараз ви читаєте новину «Збитків від паводку селянам не відшкодовують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути