субота, 30 серпня 2008 07:15

Збірка Гоголя коштує 350 гривень

Збірку творів Миколи Гоголя "Петербургские повести" з ілюстраціями львівського художника Юрія Чаришнікова презентували у Львові.

— 1979 року я отримав замовлення від одного з київських видавництв проілюструвати Гоголя, — розповідає митець. — Працював майже п"ять років. Проте тоді видавці мого бачення Гоголя не сприйняли.

Рік тому Юрій звернувся до київського видавництва "Грані-Т". Запропонував ілюстрації шеф-редакторові Діані Клочко.

— У цьому виданні сконцентровано три століття: автентичний текст Гоголя XIX століття, ілюстрації Чаришнікова 1980-х і сучасна форма книги, — хвалиться Клочко. — Такої кількості дизайнерських рішень ви не знайдете в жодній книзі.

Минулого місяця видання вибороло гран-прі московського конкурсу "Искусство книги", а в серпні його назвали найкращою книгою України 2008-го. У книгарнях "Петербургские повести" Гоголя з ілюстраціями Чаришнікова коштуватимуть щонайменше 350 грн.

— Ми довго не могли знайти машину, яка змогла б відтворити усі типографічні нюанси цих ілюстрацій, — продовжує жінка. — Адже треба було показати кожен штрих. Тому друкували на японській машині німецькою фарбою. Папір два місяці везли з Фінляндії та Швеції.

Зараз ви читаєте новину «Збірка Гоголя коштує 350 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі