четвер, 14 червня 2007 07:08

Завод "Солуки" почне працювати до кінця року

Завод мінеральних вод "Солуки" у Яворівському районі на Львівщині рік тому викупило спільне українсько-чеське підприємство "Валетудо". Нові власники обіцяли відновити розлив води восени 2006 року. Однак підприємство досі не працює.

— Завод планували запускати ще в середині травня, — розповідає Роман Слиж, 31 рік, заступник начальника управління економіки Яворівської райдержадміністрації. — В інвесторів виникли якісь проблеми. Цього тижня голова райадміністрації звернувся до начальників управлінь з проханням посприяти у відкритті заводу. Це ж нові робочі місця у районі, та й люди чекають, коли у продажу знову з"явиться вода "Солуки".

Раніше на підприємстві працювали 240 робітників. Торік їх усіх звільнили. Щоправда, у травні 2006-го на заводі було два працівники — виконавчий директор та електрик. Нових людей на підприємство досі не запрошували.

— Ходили чутки, що їх набиратимуть зі звільнених працівників, — каже Олександра Жарко, 52 роки, начальник податкової інспекції району. — Тепер знову все стихло. Люди познаходили нові роботи або пороз"їжджалися по заробітках.

До Новояворівського центру зайнятості з колишніх працівників "Солуків" звернулися тридцятеро, переважно робітничих спеціальностей — зливальники та розливальники води, підсобники, сторожі.

Зараз ви читаєте новину «Завод "Солуки" почне працювати до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі