пʼятниця, 20 червня 2008 07:08

Заробітчан не пускають до Чехії

Жителі Закарпаття, Буковини й Івано-Франківщини з грудня 2007 року не можуть проїхати через Угорщину на роботу до Чехії. Заробітчани стверджують, що їм заважає консул Чеської Республіки в Будапешті. До представництва Міністерства закордонних справ в Ужгороді звернулися вже понад 200 ображених українців.

Минулого тижня біля Генерального консульства Угорської Республіки в Ужгороді знову стояла група з 30 осіб. В Угорщині на них очікують робочі візи, які дозволяють легально працевлаштуватися за кордоном.

— Восени, коли ми поверталися із Чехії в Україну, здали документи на отримання робочої візи в Консульство Чехії в Будапешті,бо там усе робили швидко і без черг — розповідає Надія Михайльо, 45 років, із Тячева. — Тоді ми ще не знали, що Угорщина вступає у Шенген. Візу, яка дозволяє працювати в Чехії, нам відкрили, але докладають усіх зусиль, щоб ми не могли її забрати. Найбільше заважає заробітчанам консул Чехії в Будапешті Марія Опелова. Вона просить Угорське консульство в Ужгороді не сприяти в отриманні візи українцям, у яких у паспортах стоїть відмітка, що їдуть до Будапешта за чеською робочою візою.

Люди звернулися по допомогу до представника МЗС України в місті Ужгороді Галини Гороховської. Вона зв"язалася з угорським консульством в Ужгороді

і домоглася, щоб 40 особам таки видали шенгенську візу. Решта так і не можуть потрапити за кордон.

— Про дії консульства довідалися зі слів людей, — каже Гороховська. — Ми повідомили Міністерство закордонних справ України, попросили посприяти вирішенню проблеми.

Зараз ви читаєте новину «Заробітчан не пускають до Чехії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі