пʼятниця, 01 серпня 2008 07:13

Закарпатські винзаводи пропонують приватизувати

Депутати Закарпатської облради хочуть дозволити приватизацію виноробних заводів. Для цього звернулися до прем"єр-міністра Юлії Тимошенко й Верховної Ради України.

Обранці хочуть виключити "проблемні підприємства агропромислового комплексу" з переліку об"єктів права державної власності, які не підлягають приватизації.

— Депутати попросять уряд і раду виключити із такого списку радгосп-заводи "Мукачівський" і "Ужгородський", агропромислове торгове підприємство "Бобовище", держпідприємство "Агропромислова фірма "Леанка", підприємство "Кук", — пояснюють у прес-службі обласної ради. — Бо впродовж останніх років їх економічний стан погіршився через обмеження обігових коштів, ефективного менеджменту. На 1 липня загальний борг із зарплат на цих підприємствах становив 2,5 мільйона гривень.

Головною проблемою винзаводів є те, що вони не можуть придбати ліцензії на оптову торгівлю вином за 500 тис. грн. Деякі намагалися самотужки ліквідуватися. Та не отримали дозволу від Мінагрополітики.

Зараз ви читаєте новину «Закарпатські винзаводи пропонують приватизувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі