четвер, 16 жовтня 2008 07:11

Закарпатські виноробні підприємства приватизують

Міністерство аграрної політики України дозволило приватизувати державні виноробні підприємства Закарпаття: радгосп-заводи "Мукачівський" і "Ужгородський", підприємства "Бобовище" та "Агропромислова фірма "Леанка", Ужгородський коньячний завод та Солотвинський солерудник.

Вони підпорядковані Міністерству агрополітики. Досі входили до переліку об"єктів, які не підлягають приватизації. Міністерство кваліфікує їх як "проблемні підприємства агропромислового комплексу".

Ініціатива виведення їх з-під державного контролю належить депутатам Закарпатської обласної ради. Вони кажуть, за останні роки економічний стан цих підприємств погіршувався. Станом на 1 липня їх загальний борг із зарплат становив 2 млн 766 тис. грн, Пенсійному фонду вони заборгували 3,4 млн грн.

Нині названі виноробні підприємства не можуть дозволити собі придбати ліцензію на оптову торгівлю алкогольними напоями. Її вартість в Україні підвищили до півмільйона гривень. Керівники організацій намагалися ліквідувати підприємство, проте не отримали на це дозволу від міністерства.

Зараз ви читаєте новину «Закарпатські виноробні підприємства приватизують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі