неділя, 01 квітня 2007 17:47

За звернення до Ющенка депутати голосували руками

Депутатам Чернівецької обласної ради видали чужі картки для голосування. На позачерговій сесії мали голосувати за звернення до президента України з вимогою усунути від влади уряд і розпустити парламент.

Підміну депутатських карток минулої п"ятниці  виявив Петро Кобевко із фракції "Нашої України". Під час запису на обговорення з єдиного питання порядку денного сесії він зауважив, що на електронному табло висвітилися прізвища обранців від Партії регіонів, Соцпартії та Блоку Володимира Литвина, які взагалі не реєструвалися.

Голова облради Іван Шилепницький, 59 років, запропонував депутатам обмінятися картками, але прихильники парламентської коаліції національної єдності вийшли із зали засідань.

— Відмова депутатів чотирьох фракцій повернути картки своїм колегам переконує, що це організована акція, — зауважує Шилепницький. — Як голова обласної ради я маю право звільнити з роботи тих, хто це зробив. Обіцяю, що так і вчиню.

Депутати від БЮТу та "Нашої України" вирішили зареєструватися письмово й голосувати підняттям рук. Після короткого обговорення за звернення проголосували 62 зі 104 депутатів обласної ради.

Минулого тижня з вимогою розпустити Верховну Раду до Віктора Ющенка звернулися депутати Волинської, Львівської, Рівненської, Тернопільської та Івано-Франківської облрад. В Ужгороді сесію не скликали.

Зараз ви читаєте новину «За звернення до Ющенка депутати голосували руками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі