четвер, 21 лютого 2008 07:15

За виконання судового рішення мера Дрогобича відправили у відставку

Депутати міської ради Дрогобича Львівської області  13 лютого проголосували за дострокове припинення повноважень мера Миколи Гука, 47 років. Представники фракцій "Наша Україна", БЮТ  і "пора" звинувачують його в незаконній приватизації кінотеатру "Прометей". Насправді об"єкт продав виконком за рішенням Вищого адміністративного суду України.

2006 року Львівський господарський суд задовольнив позов товариства "Прометей" стосовно продажу йому кінотеатру. Виконком подав апеляційну заяву. Судова тяганина завершилася на користь трудового колективу.

— У дрогобицькій міжрайонній прокуратурі мене попередили: якщо не виконаю рішення суду, порушать кримінальну справу. Я підписав договір купівлі-продажу, — каже в.о. начальника управління комунальних ресурсів Роман Ощипок, 38 років. — Торік у березні  міськрада позбавила міського голову повноважень стосовно продажу об"єктів комунальної власності й переклала їх на наше управління. Микола Гук не має жодного стосунку до приватизації кінотеатру.

"Прометей" стоїть у центрі міста біля продуктового ринку. Занедбаний, із лицьового боку фасаду вибиті вікна, стіни підмочені водою.

— Ходять чутки, що будівлю купив місцевий бізнесмен Остап Чайківський, — говорить власник місцевого салону меблів 26-річний Юрій Кукурудзяк. — Якщо зробить такий кінопалац, як у Львові, буде чудово. У Дрогобичі кінотеатру немає.

Запитую у друзів Юрія, чи задоволені роботою мера.

— Нормально, — кивають головами. — На нашій вулиці, Козацькій, тепер цілу ніч ліхтарі світять. Та й по всьому Дрогобичу так. І вода цілодобово тече. Якби ще дороги зробили.

Микола Гук наклав вето на рішення. Однак секретаря ради від "Нашої України" Аллу Гладун депутати вже уповноважили виконувати обов"язки мера.

Алла Володимирівна раніше працювала редактором на телебаченні "Алсет", власником якого є керівник міської фракції "НУ" Богдан Іванців.

— Гук — нова людина в місті, йому бракує досвіду, знань, — стверджує Гладун. — На наші рішення він 13 разів накладав вето. У фракціях "НУ", БЮТ є багато депутатів попередніх скликань. Вони казали: "Опирайся на нас, у нас більше досвіду". Але голова не захотів узяти до своєї команди людей, яких ми пропонували. Щодо кінотеатру, то я розумію, яка велика спокуса продати об"єкт за два мільйони гривень, якщо його ринкова вартість сягає 10.

Експерти львівської фірми "Галсвіт" оцінили 1 кв. м "Прометея" у 928,07 грн.

— У центрі Дрогобича багато приміщень продали за значно нижчою ціною, — розповідає Онищак. — Це ресторан "Океан", дієтична їдальня, магазин секонд-хенд. За цими об"єктами стоять міські депутати. У грудні всупереч законодавству міськрада зняла з нашого управління повноваження щодо затвердження оцінок об"єктів комунальної власності. Депутати вирішили самі це робити.

— Мешканці Дрогобича кажуть, що серед власників "дешевих" приміщень є депутати міськради Орест Скірко (УНП), Олександр Коростильов (ППіП), Ярослав Павець ("НУ"), Роман Гамаль (БЮТ). Це правда?

— Дрогобич — маленьке місто, люди знають одне одного, — усміхається Ощипок.

Міський голова Микола Гук, колишній кадровий військовий, рішення депутатів оскаржив у Дрогобицькому міському суді.

— Я не вигідний депутатам, бо не хочу задовольняти їхні приватні інтереси, — запевняє. — У спадок моїй команді перейшло 3 мільйони гривень боргів. Сьогодні в бюджеті розвитку міста є понад 26 мільйонів. Іще 10 мають надійти в найближчі місяці. Те, що саме за Гука Дрогобич почне по-справжньому розвиватися, і не дає спокою нашим депутатам.

Дрогобицька прокуратура розглядає звернення Миколи Гука стосовно правомірності накладання вето на рішення депутатів. Паралельно подав заяву й депутатський корпус.

— Результатів перевірки ще немає, — пояснює прокурор Олег Соболь. — Щодо продажу кінотеатру "Прометей", то виконком діяв за постановою суду.

Зараз ви читаєте новину «За виконання судового рішення мера Дрогобича відправили у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі