четвер, 22 листопада 2007 18:45

За один день ужгородці випили 150 літрів вина

Автор: фото: Сніжана РУСИН
  Працівниця дегустаційної зали ”Шардоне” Івета Ковач, 21 рік, набирає з бутля у пляшку вино ”Розалін”
Працівниця дегустаційної зали ”Шардоне” Івета Ковач, 21 рік, набирає з бутля у пляшку вино ”Розалін”

Учора всі європейські країни відзначали "Божоле" — свято молодого вина. Закарпатські винороби  організували п"ятиденний фестиваль. У дегустаційній залі "Шардоне" на вул. Августина Волошина в Ужгороді в ці дні можна безкоштовно скуштувати вино нового врожаю.

У середу 15 сортів молодого вина презентував винороб із села Кідьош Берегівського району Карло Шош, 50 років. На дегустації упродовж дня побували понад 200 ужгородців та гостей міста. Винороб пропонував скуштувати "Голубок", "Королівську Леанку", "Мускат Оттонель", "Мерло". На закуску давали сирні булочки, вафлі, запечені сухарики, насіння з гарбуза, горішки. За перший день фестивалю випили 150 л вина.

У четвер свою продукцію представив один із головних виноробів Закарпаття Олександр Ковач, 37 років, власник зали "Шардоне".

— Привіз із дому п"ять сортів молодого вина, — каже він. — "Шардоне", "Королівську Леанку", "Піно Нуар", "Розалін" — близько 150 літрів. Чотири сухі й одне десертне купажне. Раджу людям пити лише сухі вина, бо вони натуральні, — усміхається. — Молоде вино вистоювалося в мене три місяці — з 8 серпня. Смак у нього ще дуже ніжний, жіночний, — розповідає винороб, наливаючи у склянку білого сухого "Іршаї Олівер". — Коли готувалися до фестивалю, домовилися з колегами, що привеземо виключно молоде вино, не марочне. І в жодному разі — не ізабельне гібридне, а тільки з європейських сортів.

У п"ятницю, на третій день фестивалю, свої вина презентує винороб із села Бобовище Мукачівського району Василь Анталовський, 45 років, у суботу — Олександр Якоб, 52 роки, з Берегова.

— А в неділю в нас буде спільна презентація, — хвалиться Олександр Ковач. — Від міської влади випросили дозвіл провести фестиваль у центрі міста — на вулиці Волошина. Приїдуть близько десяти виноробів з різних районів області. Будемо безкоштовно пригощати закарпатців цілий день. Хто захоче купити 2–3 літри вина — продамо. Але це свято не для того, щоб спродати вино, а щоб розрекламувати себе, — пояснює. — У неділю будемо продавати сир та мед.

Літр сухого вина в закарпатських виноробів коштує 30 грн, напівсолодкого та десертного — 40 грн.

Зараз ви читаєте новину «За один день ужгородці випили 150 літрів вина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі