середа, 26 вересня 2007 07:11

За футбольного лева Димінський дав 60 тисяч

Майже 400 тис. грн заплатили львівські бізнесмени та політики за 20 скульптур левів, яких у рамках фестивалю "Парад левів" розмальовували художники та відомі люди в Україні. Аукціон відбувся минулої неділі в клубі "Спліт".

Стартова ціна кожної фігури становила тисячу гривень. Футбольний клуб "Карпати" у 60 разів більше заплатив за лева роботи 40-річного художника Володимира Костирка. На одному боці цієї фігури намальована емблема "Карпат", на другому — емблема львівської команди "Погонь" — чотириразового чемпіона Польщі у 1920-х роках.

— Приємно, що футбол знайшов своє відображення в мистецтві, — каже після торгів почесний президент "Карпат" 52-річний Петро Димінський. — Художник усвідомив, що "Карпати" — це символ нашого міста.

Пивного лева за 40 тис. грн купив директор "Львівської пивоварні" Володимир Печер. Іще три скульптури придбала будівельна компанія "Нове місто".

— У вересні біля левів зробили майже мільйон фотознімків, — говорить організатор акції, художниця Олександра Новацька. Її лев із 2 кг кавових зерен у гриві одержав приз глядацьких симпатій. 15 тис. грн за нього віддав народний депутат Ігор Гринів.

Організатори хочуть зробити фестиваль щорічним.

Зараз ви читаєте новину «За футбольного лева Димінський дав 60 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі