середа, 15 серпня 2007 07:02

З ями коня тягнули дванадцять чоловіків

У селі Черніїв Тисменицького району Івано-Франківської області минулої неділі четверо рятувальників за допомогою пожежних рукавів витягнули коня з триметрової ями, заповненої вапном.

60-річний Сергій Гарченюк улітку зазвичай прив"язував свого коня надворі. На обійсті у Гарченюків ведеться будівництво. Яму три на чотири метри вирили спеціально для зберігання вапна.

— Я не міг подумати, що кінь туди впаде, — розповідає господар. — Яму завжди накривав невеликим люком, та вона не була повністю закрита.

Про незвичайну подію селяни повідомили тисменицьких рятувальників близько півночі. Самотужки люди не могли витягти коня, що по коліна загруз у вапні.

З очей у нього постійно текли сльози, ноги почали пухнути. Витягали коня за допомогою двох напірних рукавів діаметром 77 мм, якими міцно обв"язали тварину. Рятували гуртом — четверо рятувальників та восьмеро місцевих мешканців.

Через півгодини після прибуття рятувального підрозділу коня було піднято на поверхню.

Зараз ви читаєте новину «З ями коня тягнули дванадцять чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі