четвер, 07 червня 2007 07:04

З переповнених дитсадків виселяють орендарів

У дитячому садку N179 у львівському мікрорайоні Сихів відкрили нову групу для 30 дітей 3–4 років. Це перша додаткова група в місті з початку року. Під нову групу переобладнали спортзал і методкабінет.

— Ці кімнати раніше винаймала компанія з вантажних перевезень, — завідувачка садочка Віра Гнідець, 38 років, показує приміщення. — Усі групи були заповнені на 100 відсотків, але батьки продовжують звертатися з проханням узяти дитину.

Облаштування нової спальні, ігрової кімнати та санвузла обійшлося в 40 тис. грн. Гроші виділили з міського бюджету.

— Купили нові ліжечка, столики та шафки, — розповідає Галина Синицька, начальник відділу освіти Сихівського району. — До кінця року плануємо відкрити ще шість нових груп у районі. Але цього мало — на Сихові потрібно щонайменше 50 груп.

До кінця року у Львові планують відкрити півсотні додаткових дитячих груп. Із бюджету на це виділили 600 тис. грн.

— З орендарями садочків будемо прощатися, — каже Надія Оксенчук, начальник міського управління освіти. — Договори довготривалої оренди розриватимемо.

У дошкільних закладах Львова виховуються 16 тис. 678 дітей. За 12-годинне перебування малечі у садку батьки платять 4 грн в день, за 10,5 години — 3,5 грн.

Зараз ви читаєте новину «З переповнених дитсадків виселяють орендарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі