четвер, 24 січня 2008 07:09

В"язнів до творчості стимулюють додатковими побаченнями

10 найкращих художніх робіт арештантів з чоловічої Товмачівської колонії N41, Галицької жіночої колонії N128, Долинського виправного центру N118 та Івано-Франківського слідчого ізолятора відправлять на всеукраїнську виставку "Різдвяна зірка".

— Право вибороти додаткове побачення з рідними було в кожного, — розповідає психолог сектору соціально-виховної роботи Івано-Франківського департаменту з виконання покарань Ігор Івашко. — Найбільші шанси мали чоловіки з колонії N41, що в Коломийському районі. Там 800 в"язнів.

Виправний заклад має виробничу зону, де виготовляють сувенірну продукцію з дерева. Частину продають через приватних підприємців. Чоловіки роблять переважно шкатулки, булави, шахівниці, горнятка, підсвічники. У закладі працюють п"ять цехів: лісопильний, швацький, клеєної фанери, шпону, металообробки.

На всеукраїнську виставку повезли картини, написані олією, в"язані іграшки, різьблені вироби.

— Цією акцією департамент хоче привернути увагу підприємців до виробничих можливостей виправних закладів, — додає Ігор Івашко.

Зараз ви читаєте новину «В"язнів до творчості стимулюють додатковими побаченнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі