четвер, 25 жовтня 2007 07:08

Вулиці посипатимуть піском зі всюдиходу

На дорогах Тернополя з"явився всюдихід, який узимку посипатиме вулиці піском.

— "КамАЗ" придбали на військовій базі у Теребовлі минулого року, — розповідає головний інженер міської шляхово-експлуатаційної дільниці Євген Демид, 55 років. — У Борисполі додали установку для розкидання піску.

Всюдихід коштує близько 300 тис. грн. Вартість зменшили майже вдвічі за рахунок переобладнання. Підприємство заплатило 90 тис. грн за розкидувач піску, ще 80 тис. грн — за шасі.

— У нашого всюдихода спереду є снігоочисний гідравлічний плуг. Відразу прогортає 2,5 метри снігу, — пояснює Євген Володимирович. — А з кузова сиплеться пісок, сіль та хімічні речовини, які плавлять лід. Бункер великий — вміщається 5 кубічних метрів.

Машина проходить усі спуски й підйоми, його не заносить на льоду. Дороги посиплять навіть на раніше недоступних для техніки ділянках вул. Коновальця, у Кутківцях і Петриках. Уже найняли двох водіїв. Вони працюватимуть цілодобово.

Зараз ви читаєте новину «Вулиці посипатимуть піском зі всюдиходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі