Ексклюзиви
субота, 26 квітня 2008 07:14

Встановили пам"ятник чорнобильцям

На території пожежної частини райцентру Чортків Тернопільської області відкрили монумент жертвам Чорнобильської катастрофи. На постаменті стоїть чоловік у повний зріст, одну руку зажав у кулак, а другу в застережливому жесті простягнув уперед. Позаду — велика куля, що символізує атом.

— Після вибуху на ЧАЕС повітряні маси понесли радіацію на захід. На Тернопільщині тоді йшли дощі. Радіоктивна хмара впала над Чортківським районом, — розповідає 50-річний Олександр Харитонов, голова обласної організації "Союз. Чорнобиль. Україна". — Крім Чорткова, постраждали Сосулівка, Коцюбинчики, Босири, Колиндяни, Шманьківці, Вересневе, Сокиринці та селище Заводське.

Пам"ятник виготовив тернопільський скульптор Дмитро Мулярчук.

— Ідея проекту виникла в районній організації чорнобильців 10 місяців тому. Її голова Світлана Грицай знайшла 29 меценатів, бо грошей із державного бюджету не виділяли. Треба було понад 25 тисяч гривень, — продовжує Харитонов.

Зараз ви читаєте новину «Встановили пам"ятник чорнобильцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути