вівторок, 06 травня 2008 07:10

Володимира Клюса забив до смерті однокласник

Минуло 40 днів від смерті 17-річного Володимира Клюса з села Підшумлянці Галицького району Івано-Франківщини. Його вбив найкращий друг, однокласник Степан Палачняк.

Володимир був найстаршим із восьми дітей у сім"ї Галини та Богдана Клюсів. Заробляв на утримання неповнолітніх братів і сестер. Батьки ніде не працювали, гроші на дітей пропивали.

— Недавно з області приїжджали, хотіли дітей до дитячого будинку забрати, то батьки плакали і просили не робити цього, казали, виправляться. Їм дали випробувальний термін, — розповідає голова Новоскоморохівської сільради Йосип Терпіляк, 42 роки.

Володимир Клюс ходив до одинадцятого класу Світанківської школи. Заняття часто прогулював, бо мусив заробляти. Із другом Степаном Палачняком, 17 років, збирали в селі брухт. Степан із сестрою 16-річною Оксаною жив сам. Мати переїхала працювати до Івано-Франківська.

— Хлопці з подвір"їв виносили алюмінієві баняки, миски, умивальники, — говорить жителька села Оксана Панас, 46 років. — Володька навіть до церкви залазив, гроші крав. Із добра би не ліз, а біда довела.

22 березня Володимир Клюс і Степан Палачняк узяли на двох півлітра, пішли до Степана. За чаркою стали сперечатися, хто кому скільки грошей винен. Володя зі злості вдарив друга і вибіг з будинку. Палачняк розгнівався. Став наздоганяти, дорогою вирвав з огорожі штахетину.

— Клюс спіткнувся, упав. Степан почав його бити, — продовжує Терпіляк. — Люди розказують, хлопцеві аж зуби через шкіру повилазили від тих ударів.

Степан побачив, що його друг не рухається і не дихає. Повернувся додому, взяв у сараї старий велосипед. На раму поклав тіло і повіз на своє подвір"я. Звідти зателефонував до міліції.

— Довго водив наших за носа, спочатку спирав усе на хуліганів, які на них напали і побили, та потім признався, — каже Василь Гультайчук із прес-служби МВС Івано-Франківської області.

Палачнякові загрожує від семи до десяти років в"язниці.

Зараз ви читаєте новину «Володимира Клюса забив до смерті однокласник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі