четвер, 18 листопада 2010 19:14

Володимир Швець травмував хребет на риболовлі

Автор: фото з сайта zik.com.ua
  Володимир Швець працював головним архітектором Львова
Володимир Швець працював головним архітектором Львова

Опівдні у четвер, 18 листопада, на Личаківському цвинтарі у Львові поховали директора інституту "Укрзахідпроектреставрація" Володимира Швеця, 54 роки. Він помер у Черкаській обласній лікарні у ніч на вівторок.

— Про його смерть нам сказали того ж дня зранку. Досі не можемо повірити, — говорить однопартієць покійного Михайло Лопатнюк, 49 років.

Швець на виборах до місцевих рад балотувався до Львівської міської ради від партії "Фронт змін".

— Із Володею встали раненько і поїхали у Черкаси на риболовлю. Хотіли трошки провітрити мізки. Зупинилися у фантастичному дачному будинку. Наловили десь шість чи вісім щук. Ввечері зготували смачну юшку, посмажили яєчню з цибулькою. Уночі Володя спускався сходами в туалет, який стоїть на вулиці. Одна зі сходинок зігнила. Він встав на неї, упав і вдарився в хребет. Я дивлюся, а він лежить на сходах. Одразу викликав "швидку", — розповідає колишній товариш Андріан Кліщ, 40 років.

Володимира Швеця прооперували черкаські лікарі.

— Ми хотіли перевезти його до Львова. Але черкаські медики заборонили: він був не транспортабельний, — каже Лопатнюк. — Ми збирали кошти на лікування, а виявилося, що зібрали на похорон. Швець був не лише душею нашого колективу, а і його мозком. Ми — молода партія, він був найстаршим. Завжди ходили до нього за фаховою порадою. Ніколи нікому не відмовив.

Швець працював директором інституту 16 років, до того — головним архітектором Львова. Був співавтором споруди "Укрсоцбанку" на пл. Міцкевича.

У нього залишилися дружина Лілія та двоє дорослих синів.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Швець травмував хребет на риболовлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі