четвер, 29 січня 2009 19:33

Володимир Пахолок чекав на квартиру 45 років

Автор: фото надане прес-службою Львівської міської ради
  Мер Львова Андрій Садовий вручає ордер на двокімнатну квартиру Ірині Макар. За ордером потягнулася її донька Настя
Мер Львова Андрій Садовий вручає ордер на двокімнатну квартиру Ірині Макар. За ордером потягнулася її донька Настя

У вівторок 15 львівських сімей отримали нові квартири в будинку на вул. Гетьмана Полуботка, на Сихові. Усі вони — мешканці аварійних будинків, черговики 1960-х. Будинок зведений за кошти міста, 45 квартир у ньому заселили 2006-го й 2007-го. До кінця 2009 року ордери на житло у ньому отримають ще 40 родин.

Пахолку  виділили двокімнатне помешкання на другому поверсі. У черзі на квартиру він стояв з 1964 року. У нову квартиру чоловік заходить, спираючись на паличку. Під руку його підтримує онук. Володимир Ількович каже, вже не вірив, що доживе до цього моменту.

— Мешкаю з дружиною на вулиці Дорошенка, на жаль, жінка хворіє, залишилася вдома. У нас кімнатка на 12 квадратів, в кухні вікна нема, сиро, — розповідає чоловік, витираючи сльози. — Ви не подумайте чого, то я від радості плачу. Думав, мені такого вже й не побачити.

44 роки чекала на нове житло 61-річна львів"янка Галина Шипуліна. Досі вона мешкала у кімнаті гуртожитку заводу "Кінескоп".

— Ми із сином жили у кімнаті загального гуртожитку, я все чекала, надіялася, — каже жінка. — Наша нова квартира прекрасна, у кімнатах все вже готове — і стіни, і підлога, у ванній все є. Тільки меблі завезти й жити. Знаєте, у мене аж натхнення до життя з"явилося.

— Ми були зобов"язані надати цим людям помешкання, адже одні чекали на нього понад 40 років, а інших треба було відселити з аварійних будинків, бо житло загрожувало їхньому життю, — говорить міський голова Андрій Садовий, 40 років. — Плануємо зводити житло й далі. Але це буде кооперативне будівництво. Місто даватиме землю на будівництво для черговиків безплатно.

У міськраді на квартирному обліку перебувають

24 433 сім"ї. Ще 16 177 родин чекають у кооперативній черзі. На першочергове житло очікують 6924 городян, на позачергове сподіваються 1657 сімей.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Пахолок чекав на квартиру 45 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі