середа, 16 січня 2008 18:34

Водіїв урятували захисні подушки

Автор: фото надане УДАІ Тернопільської області
  Щоб витягнути водіїв, травмованих біля села Чистилів під Тернополем, довелося розрізати машини спеціальними ножицями
Щоб витягнути водіїв, травмованих біля села Чистилів під Тернополем, довелося розрізати машини спеціальними ножицями

По обіді 14 січня поблизу села Чистилів Тернопільського району чорна "Шкода Октавія" виїхала на зустрічну смугу і врізалася в червону "Ауді 100". Обидві автівки розбилися вщент. Щоб витягнути постраждалих, рятувальники розрізали машини спеціальними ножицями, а потім ще й розсували метал домкратом.

Микола Панчук, 63 роки, водій "Шкоди-Октавії" із дружиною Раїсою, 59 років, поверталися додому із Тернополя до Почаєва. На свято Василія Великого пенсіонери придбали на ринку килими. У іншому авто 26-річний Сергій Коцюрко з Петром Паламаром, 26 років, їхали із Чистилова до Тернополя. Водій був тверезий.

— Аварія сталася на рівній дорозі. Там не було ям. І видимість хороша — в один бік майже на кілометр видно, у другий — метрів на триста. Я не пригадую, щоб на цій ділянці автошляху Тернопіль-Броди траплялися ДТП, — розповідає старший інспектор обласної ДАІ Микола Лецкалюк. — Поки що маємо свідчення лише водія "шкоди". Він каже, що намагався уникнути зіткнення з "ауді", що їхало назустріч. Але замість того, щоб звернути на свою сторону, виїхав на зустрічну смугу. "Ауді" теж повернуло на належну йому смугу, після чого автомобілі зіткнулися.

У Миколи Панчука переламана нога, в дружини забійні рани голови. Сергій Коцюрко зазнав травм грудей, а Петро Паламар — хребта.

— Людей врятували "повітряні подушки", що спрацювали під час лобового зіткнення. Якби їхали вітчизняні машини, ніхто би не вижив, — переконаний Микола Лецкалюк.

Постраждалі не могли вийти з салону, їх витягали еменесники. Коли Панчук опинився на ношах, подзвонив до дочки та розповів про аварію. Потерпілих доправили трьома "швидкими" до Тернопільської міської лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Водіїв урятували захисні подушки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі