пʼятниця, 04 липня 2008 07:13

Вода подорожчала на 1,13 гривні

З першого липня у Львові діє новий тариф на водопостачання та водовідведення. Ціна зросла до 3,72 грн за кубічний метр. Раніше куб води коштував 2,59 грн. Востаннє вода дорожчала в січні цього року. Квитанції з новими розрахунками львів"яни отримають у серпні.

Окрім тарифу, виконавчий комітет Львівської міськради запровадив і нову схему розрахунків. Із липня городяни платитимуть за воду не водоканалу, а ЖЕКам. Комунальні підприємства укладуть із жителями міста угоди.

— Це перший крок до того, щоб впровадити побудинковий облік води і побудинкову оплату, — каже Олег Синютка, 38 років, перший заступник міського голови Львова.

У "Львівводоканалі" пояснюють: вони відповідають лише за доставку води до будинку та її якість.

— Наше підприємство не має права укладати договори з мешканцями, тому що водопровідні системи в будинках належать ЖЕКам, — каже 47-річний Мирослав Заплатинський, директор "Львівводоканалу". — ЖЕКи зобов"язуються розподіляти воду в будинку, виставляти рахунки та отримувати гроші.

Із нового року для львів"ян планують запровадити ще одне нововведення — диференційований тариф на воду. Після цього для мешканців верхніх поверхів вона буде дорожчою, ніж для їхніх сусідів з нижніх. Нині 50% жителів Львова отримують воду 18 год. на добу, 40% мають цілодобове постачання, а майже 10% користуються водою лише 8–10 год. на добу.

Зараз ви читаєте новину «Вода подорожчала на 1,13 гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі