четвер, 27 березня 2008 07:09

Влада перетворила парк на сміттєзвалище

Закарпатський міжрайонний прокурор Мирослав Балко порушив кримінальну справу проти посадовців міськради за створення стихійного сміттєзвалища на території Боздоського парку.

Ще донедавна парк був окрасою Ужгорода. Влітку городяни полюбляли смажити тут шашлики, купатись у річці. У парку — атракціони для малечі, джерело з мінеральною водою.

— Протягом лютого-листопада минулого року в зелену зону міста завезли 13,8 тисячі кубометрів побутових відходів та будівельного сміття, — розповів Закарпатський міжрайонний природоохоронний прокурор Мирослав Балко. — Ми порушили кримінальну справу за фактом перевищення влади та службових повноважень посадовцями виконавчого комітету Ужгородської міської ради. Шкода, нанесена довкіллю, становить майже дванадцять мільйонів гривень.

Ще в лютому 2007 року міськвиконком умисно, виходячи за рамки своїх повноважень, підготував рішення "Про підготовчі роботи". Після чого засмітили відходами весь парк.

Парк Боздоський є пам"яткою природно-паркового мистецтва місцевого значення. У розмові з "ГПУ" його директор Олександр Черняк відмовився коментувати ситуацію, так само як і працівники міськвиконкому.

Зараз ви читаєте новину «Влада перетворила парк на сміттєзвалище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі