четвер, 11 грудня 2008 19:32

Вітчизняні вхідні двері роблять із грубішої сталі

Родина Пастернаків із міста Городок замінили вхідні двері на металеві. Купували у Львові. Кажуть, у райцентрі малий вибір. За виріб київської фірми заплатили 2600 грн.

— У нас є три магазини, але асортимент скрізь однаковий. Це китайські двері. Нас навіть низька ціна — 800–1000 гривень —  не спокусила, — розповідає 52-річна господиня Тетяна Пастернак. — Китайські двері на перший погляд наче й непогані, але коли придивилися, то розгледіли недоліки. По-перше, вони з тонкого металу, тому легкі, а коли їх закриваєш, то такий звук, ніби це не двері, а консервна банка.

Вітчизняні двері Пастернакам привезли через тиждень. За демонтаж старих та встановлення нових господарі не платили. Ці роботи входять у вартість товару.

— Заплатили 100 гривень за доставку, а в межах Львова це взагалі безкоштовно, — додає жінка. — Я ще заплатила хлопцям 50 гривень за те, що винесли двері на п"ятий поверх, у нас немає ліфта.

Ззовні двері оздоблені плитою МДФ (мікродерев"яною фіброю. — "ГПУ"), що імітує дерево, вмонтовано російський замок.

— Наші двері найгарніші у всьому під"їзді, — хвалиться господиня. — Гарантію нам дали на три роки.

Подружжя львів"ян Теплюків встановили двері львівської фірми "Регіон-З". Кажуть, довго не вагалися, вибрали їх за міцність.

— У нас коробка на спеціальних штирях зафіксована і двері з такими петлями, що ніяким ломиком чи фомкою їх не знімеш, — каже 32-річний Богдан Теплюк. — Замок російський ригельний. Штирі замикаються у трьох точках — збоку, угорі та внизу.

27-річний Василь Невмержицький — головний спеціаліст відділу виробництва та реалізації львівської компанії "Регіон-З", каже: вітчизняні двері переважно обирають ті, хто має нестандартні входи.

Штирі замикаються у трьох точках — збоку, угорі та внизу

— Практично всі імпортні моделі типових розмірів, причому в кожної фірми вони свої, — розповідає Невмержицький. — А ось вітчизняні можна зробити за індивідуальними розмірами.

Чоловік додає, що головною перевагою виробів його фірми є товстий метал. Із нього виготовляють коробку та дверне полотно.

— Наші двері зі сталі товщиною 3,2 міліметри, вони міцні та довго служать, — продовжує. — Завдяки скритим петлям та високоякісним замкам двері надійні. Зазвичай ми ставимо російські "Ельбор" або інші, за побажанням клієнтів. Ззовні двері оздоблюємо натуральним деревом, дубом, сосною, ясеном або плитою МДФ. Оздоблювальні матеріали забезпечують шумо- та теплоізоляцію.

Підбирати відповідну модель дверей найкраще з майстром. Він порекомендує, які підійдуть до помешкання найкраще.

— Наприклад, варто зважати на те, аби вхідні двері в котедж були з поверхнею, що не боїться вологи й перепадів температури, — каже Невмержицький. — Вироби з дерев"яним оздобленням ми обробляємо спеціальними лаками, а з МДФ — плівкою, яка стійка до природних впливів. До того ж це практично, бо легко миється. Крім того, майстер огляне вхідний отвір, стіни. Після цього до вас додому прибуде бригада монтажників, які встановлять двері. До речі, встановлення сталевих дверей нічим особливо не відрізняється від установки дерев"яних.

Львівські сталеві двері коштують від 2030 до 4500 грн. Вітчизняні фірми гарантують три–п"ятирічну роботу своїх виробів.

Зараз ви читаєте новину «Вітчизняні вхідні двері роблять із грубішої сталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі