понеділок, 20 серпня 2007 07:10

Вишиють рушник на вісім метрів

Для СИМВОЛІЧНОГО рушника Тернопільської області вибрали полотно завдовжки вісім метрів і завширшки 40 см. Його представлять 26 серпня на Першому всеукраїнському фестивалі "Цвіт вишиванки", що пройде в Тернополі.

— На рушнику буде два орнаменти — геометричний малюнок, характерний для Галичини, і рослинний, притаманний Волині. Це полотно проїде всіма історичними місцями нашого краю. Його щодня вишиватимуть найкращі майстрині з усіх районів. Крім орнаменту, по боках буде два тризуби, — каже начальник обласного управління культури 49-річний Григорій Шергей.

Вишивати рушник Тернопільської області почали в селі Конюхи Козівського району під час Першого районного фестивалю стрілецької й повстанської пісні.

— Я дуже хвилювалася, коли нас покликали на сцену. То ж неділя, тримати голку в руках не можна, — розповідає майстриня Ольга Писків, 38 років. — Але губернатор Іван Стойко поцілував у щоки, а наш отець поблагословив ту справу.

— Візерунок клали червоними й чорними хрестиками, — додає її подруга з гуртка вишивальниць Віра Глух, 45 років.

Після урочистого вишивання рушник повезли до Кременецького району.

Зараз ви читаєте новину «Вишиють рушник на вісім метрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі