пʼятниця, 19 вересня 2008 07:12

Військовий полігон перенесуть

Губернатор Тернопільщини 33-річний Юрій Чижмарь наказав перенести військовий полігон артилерійської дивізії з-під села Біла Тернопільського району. За останні роки населений пункт розрісся й наблизився до місця стрільбищ.

— Із місця, де стріляють автомати, кулемети проглядається об"їзна дорога. Не дай Бог, хтось трохи вище підняв дуло? — каже Чижмарь. — Ми ж не знаємо, які кулі та снаряди зберігають на складах у Білій, і чи достатньо уваги приділяють заходам безпеки.

— Ми ж стріляємо не по дорозі, а вздовж, — сердиться командир артилерійської дивізії Сергій Корнійчук, 43 роки. — На час стрільб призначається старший керівник. Оповіщають місцеве населення, організовують оточення полігона. Спостерігачі дивляться, щоб у зону не потрапила людина. Окрім того, ділянка захищена лісом і горою.

Комісія Міністерства оборони дозволила обласній владі перенести полігон, але зобов"язала побудувати склади для запасів пального, боєприпасів, військової техніки.

— Ділянка відійде в землі запасу Білецької сільради, — додає губернатор.

Полігон у селі Біла займає 25 га. Де розташують нове стрільбище, поки що вирішують.

Зараз ви читаєте новину «Військовий полігон перенесуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі