четвер, 21 лютого 2008 07:15

Військове містечко хочуть зробити студентським

Ректори вищих навчальних закладів Волині планують поселити студентів у містечко на 20–25 тис. осіб. Вони попросили місцеву владу виділити землю під забудову з сучасною інфраструктурою, бібліотекою, спорткомплексом, кафе та концертним залом. Усе це мало б розміститися на вулиці Володимирській, 1, на території колишнього майнового комплексу військового містечка.

— Одне з приміщень казарм і сховищ кілька років тому передали в довгострокову оренду нашому університету, — розповідає проректор Волинського національного університету ім. Лесі Українки Ігор Коцан, 47 років. — Військовому містечку належало вісім гектарів землі. Було б добре, аби усі волинські студенти мали сучасне містечко на кшталт європейських.

У Луцькій міській раді керівникам закладів відмовили та запропонували збудувати студентське містечко на околиці. Мовляв, подальше розпорошення учбових закладів збільшить навантаження на громадський транспорт. Міська рада планує збудувати на території військового містечка соціальне житло, призначене для родин працівників освіти та військовослужбовців.

Ділянки тут коштують до $20 тис. за 100 кв. м.

Зараз ви читаєте новину «Військове містечко хочуть зробити студентським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі