понеділок, 12 грудня 2011 05:00

Вигідно будувати п'ятиповерхівки

— Поза Львовом будівництво обходиться дешевше, бо земля не така дорога, — каже головний архітектор львівської будівельної компанії "Комфортбуд" Віталій Козлов, 33 роки.

— Тому в селах, селищах, невеликих містах є можливість будувати житло на чотири-п'ять поверхів. Це швидше та значно дешевше за хмарочоси. Матеріалів на будівництво йде менше. У них легший каркас, перекриття. У малоповерхових будинках не треба ліфтів, а це ще додає 5–6 відсотків економії. Так само не потрібен сміттєпровід. Жити в 4–5-поверхівках комфортніше. Там легше підтримувати порядок і чистоту, прилегла територія не заставлена автівками. До того ж ця ділянка переважно простора, є можливість облаштувати автостоянки, дитячі майданчики. У Львові ж гострий дефіцит вільних площ, на яких можна розбудовуватися. Купивши дорого клапоть землі, забудовник намагається звести чим побільше поверхів. Щоб мати більшу можливість відбити ціну.

У новобудовах середня площа однокімнатної квартири 46,7 кв. м, двокімнатної — 68,7, 3-кімнатної — 84. Висота від підлоги до стелі — 2,7 м.

— Площі квартир в обласному центрі й за його межами не відрізняються, — каже Віталій Козлов. — Планування однаково може бути вільним. Усе залежить від того, що хоче замовник. Згодом можна знести стіни, окрім капітальних, і перепланувати приміщення на власний розсуд.

Зараз ви читаєте новину «Вигідно будувати п'ятиповерхівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі