пʼятниця, 13 червня 2008 07:14

Відновлюють Музей лісу і сплаву

На Закарпатті почали відроджувати Музей лісу і сплаву — робітники очищають споруду від намулу. Будівля стоїть на Чорній Ріці між селами Синевир і Синевирська Поляна Міжгірського району. Десять років тому її зруйнував паводок.

Закарпатський Музей лісу і сплаву — єдиний у Європі. Схожий є в Канаді.

— За підрахунками, нам треба 12,5 мільйона гривень, — каже директор Національного природного парку "Синевир" Іван Дербак, 33 роки. — Торік виділили 150 тисяч, а до кінця року мають дати ще мільйон. Відновити музей повинні за два роки. Тут працюватимуть місцеві майстри, котрі знають тонкощі роботи з деревом.

Комплекс для сплаву лісу на Чорній Ріці почали будувати на початку ХІХ ст. Це була дамба з воротами, яка затримувала воду. В певний момент ворота відкривалися, і кругляки з потоком сплавлялися додолу, далі — до Дунаю в Угорщину. Дамба функціонувала до 1960 року.

Щороку до зруйнованого музею з"їжджаються кілька тисяч туристів з України та всієї Європи. Найчастіше — громадяни Чехії.

Зараз ви читаєте новину «Відновлюють Музей лісу і сплаву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі