середа, 04 липня 2007 07:06

Ветерани УПА отримають по тисячі гривень

Львівська мерія преміювала п"ятьох ветеранів Української повстанської армії з нагоди 100-річчя від дня народження генерал-хорунжого, головного командира УПА Романа Шухевича. Колишнім воякам дали по тисячі гривень.

— Усі премійовані були наближені до Шухевича, — розповідає голова Львівського крайового братства Олесь Гуменюк, 82 роки. — Дарія Госяк служила його зв"язковою, Любомир Полюга — особистим охоронцем. Він фіктивно одружився з Ольгою Ільків, щоби опікуватися штаб-квартирою Шухевича в селі Княгиничі на Рогатинщині. 30 червня, у день народження командира УПА, там відкрили музей. Ольгу Ільків теж преміювали. Михайла Василька відзначили як пораненого в боях під проводом Шухевича, а мене — як голову братства.

У суботу ветерани УПА поклали квіти до пам"ятника Романові Шухевичу в Білогорщі піді Львовом. На місці загибелі генерал-хорунжого священики відправили панахиду. У палаці Потоцьких керівники міста та області урочисто нагородили 50 ветеранів УПА ювілейними медалями.

На Львівщині живуть 1200 ветеранів національно-визвольної боротьби.

Зараз ви читаєте новину «Ветерани УПА отримають по тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі