вівторок, 04 вересня 2007 07:08

Вершникам вручили один кубок на двох

Минулої неділі в тернопільському парку "Топільче" вершники змагалися за кубок міського голови. Планку заввишки 1,85 м здолали місцеві спортсмени Анатолій Іванов та Олег Усенко.

— Трофей розігрували у класичних видах кінного спорту — подоланні перешкод, виїздці та триборстві, — розповідає директор "Західплемконецентру" Юрій Волинець. — На конях до восьми років вершники долали висоту 110 см, на старших — 185 см.

Конкуренцію п"ятьом місцевим склали семеро спортсменів з Івано-Франківська, Хмельницького та Чернівців. Наймолодша учасниця, 16-річна Катерина Регало з Хмельницького, приїхала з конем Араратом, 8 років. Це її другі змагання. На перших своїх перегонах у Львові дівчина посіла четверте місце.

— Кінним спортом займаюся чотири роки, — каже Катерина. — Подруг залучила, а от батьки бояться.

Кубок здобули тернополяни Анатолій Іванов та Олег Усенко. Їхні коні перестрибнули найвищу планку. Решта збивали жердини.

Міський голова Тернополя Роман Заставний, 35 років, має кількох власних коней. Каже, що давно не сідав у сідло — робота займає весь вільний час.

На змаганнях продавали племінних рисаків. Ціни коливалися від 50 до 250 тис. грн, та серед місцевих покупців не знайшлося.

Зараз ви читаєте новину «Вершникам вручили один кубок на двох». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі