вівторок, 19 лютого 2008 07:04

Василь Карбашевський здав бомбу на металобрухт

У селі Заріччя Надвірнянського району на Івано-Франківщині 25-річний Василь Карбашевський із другом знайшли в пісковому кар"єрі авіаційну бомбу часів Другої світової війни.

— Чоловік не має постійної роботи, їздить на заробітки. Певно, гроші закінчилися, от і вирішив підзаробити. В армії не був, як виглядає бомба, не знав, — розповідає голова Заріччанської сільської ради Микола Абрам"юк, 68 років.

Василь неодружений, мешкає з батьками. Того дня вони підмуровували будинок. Чоловік узяв відро й пішов до піскового кар"єру за село. Наткнувся на півметровий металевий предмет. Подумав, що вигідно було би здати на металобрухт. Удвох із другом перенесли бомбу до пункту прийому металу. Грошей не отримали, бо власника не було. Коли той повернувся, побачив на своєму обійсті 50-кілограмову авіабомбу. Вирішив негайно позбутися її. Приніс на подвір"я Василевої бабусі Софії Яворської, 83 роки. Там небезпечна знахідка пролежала до наступного дня, доки зять жінки не зателефонував піротехнікам. Снаряд знешкодили на військовому полігоні.

Зараз ви читаєте новину «Василь Карбашевський здав бомбу на металобрухт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі