четвер, 04 грудня 2008 19:47

Валентина Семенюк радить робітникам ЛАЗу судитися

— Пропоную, аби працівники заводу йшли до суду проти інвесторів за невиплату зарплати. Якщо півтори тисячі працівників подадуть до суду, то Чуркіни знайдуть гроші, аби розрахуватися, — заявила голова Фонду держмайна України Валентина Семенюк у Львові 28 листопада.

Товариство "Львівський автомобільний завод" — один із найбільших боржників  області. Його працівники не отримують зарплатню із квітня. Загальний борг — понад 7 млн грн.

Голова бюджетної комісії Львівської обласної ради Степан Давидяк каже, фінансова проблема ЛАЗу не пов"язана з економічною кризою в Україні.

— Підприємство системно йшло до банкрутства, — додає він.

2001 року власниками заводу стали російські бізнесмени брати Ігор і Олег Чуркіни. Робітники запевняють, що відтоді підприємство почало занепадати.

Валентина Семенюк нагадала приклад, коли Чорноморський суднобудівний завод за таких же проблем було відвойовано у братів Чуркіних.

— Тоді в суд ішла облдержадміністрація, облрада, міська рада, Фонд державного майна та профспілки. У суді стояли п"ять відеокамер, я особисто там була. У такому випадку суддя не може прийняти неправомірне рішення, — наголосила вона.

Зараз ви читаєте новину «Валентина Семенюк радить робітникам ЛАЗу судитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі