середа, 25 липня 2007 07:00

В озері знайшли авіабомбу

"Двоє чоловіків не пішли на міський пляж, а вирішили скупатись у "дикому" місці рівненського озера Басів Кут. Берег там необлаштований, водолази його не перевіряли, — розповідає Микола Прокопчук із прес-служби управління МНС Рівненської області. — Один пірнув у воду і зачепив ногою щось важке. Пірнув іще раз, пригледівся — а то бомба часів Другої світової".

Авіабомба лежить у піску на глибині 4–5 м за півкілометра від міського пляжу. Про всяк випадок міліціонери чатують біля води і відганяють охочих подивитися на бомбу.

Знешкоджуватимуть вибухівку в середу, коли приїдуть піротехніки з Хмельницької області. Вони єдині в Західній Україні мають спецобладнання для роботи під водою.

— Рік тому в Дубенському форті знайшли 200-кілограмову авіабомбу. Її витягали із 30-метрового колодязя — там був артилерійський склад, — каже Микола Прокопчук. — На Басовому Куті вибухівку знайшли вперше.

Найнебезпечнішу знахідку на Рівненщині з початку року знешкодили місяць тому. У червні на обійсті в селі Тараканів Дубенського району селяни відкопали 83 артилерійські снаряди і три мінометні міни. Тоді евакуювали дві сім"ї та на кілька годин перекрили дорожній рух.

Зараз ви читаєте новину «В озері знайшли авіабомбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі