четвер, 04 грудня 2008 19:38

В Олександра Орла виманили 75 гривень

24-річного львів"янина Олександра Орла зацікавило оголошення в газеті "Ваш магазин" про вакансію менеджера з персоналу із повною або частковою зайнятістю. Хлопець зателефонував та домовився про співбесіду. Розмова відбулася в одній із квартир на площі Привокзальній. Після співбесіди Олександр отримав запрошення на триденний семінар. Його одразу попередили, що з собою треба мати 25 грн.

— Першого дня зібралися понад двадцять людей, — каже чоловік. — Молодий лектор  розповідав, що китайська корпорація "Тяньши" пропонує лікувальні засоби та біодобавки. Розказував, як формується мережа їхніх дистриб"юторів, про переваги цього бізнесу. На прикладі інших косметологічних компаній роз"яснював принципи прямих продажів, застерігав, як не пролетіти з грошима. Потім сказав, що на наступному занятті перевірятиме, що ми засвоїли. Порадив перечитати їхню літературу, яку можна було купити.

Орел купив три книжки за 40 грн про продукцію компанії. Заняття тривали 3 год. на день:

— За три дні я придбав п"ять книжок про продукцію й мережевий маркетинг, витратив 75 гривень. Це вже потім зрозумів, що вони ні на що не годяться, бо там жодної фахової поради.

Протягом двох днів занять частина охочих працювати з "Тяньши" відсіялася. В останній день семінару залишилося лише четверо бажаючих.

— Ми мали запропонувати три варіанти продажу продукту "Тяньши", лектор усі відповіді забракував, — каже чоловік. — Але заговорив про те, що треба вкладати гроші. Мінімальний внесок — 300 бізнес-воль, які прирівнюються до 300 доларів. За ці гроші мені дають набір їхньої продукції, яким я сам користуюся та пропоную іншим. Більший внесок, 1200–1500 доларів — більші можливості, бо тоді я вже зміг би навчати інших. Окрім того, нам запропонували пожиттєву 20-відсоткову знижку на всю продукцію компанії.

Олександр відмовився підписувати контракт із компанією. Просив повернути гроші за книжки, та приймати літературу назад у нього відмовилися. На днях чоловік знайшов роботу менеджера в компанії побутової техніки.

Зараз ви читаєте новину «В Олександра Орла виманили 75 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі