пʼятниця, 07 березня 2008 07:05

В Івано-Франківську тестують повій на сифіліс

На вул. Січових Стрільців, 34 в обласному центрі Прикарпаття діє пункт швидкого тестування на сифіліс. Тести призначені для людей, що ведуть безладне статеве життя, та працівників сексбізнесу.

— Вийти на групу ризику важко, — каже голова благодійного фонду "Солідарність" Андрій Микитин 38 років. — Вони закриті, з ними неможливо працювати. Важко робити профілактику ВІЛ/СНІДу, інших інфекцій, що передаються статевим шляхом серед повій.

Тестування проводять безкоштовно та анонімно. У разі виявлення хвороби клієнта направляють на лікування до обласного венерологічного диспансеру. Там, залежно від стадії недуги, призначають курс лікування. Протестували майже двох десятків осіб.

— Тест швидкий, роблять його протягом 5 хвилин. Із пальця беруть краплину крові та крапають на спеціальний індикатор, що виявляє збудник інфекції, — продовжує Микитин. — До нас приходять не лише проститутки.

У пункті використовують тести американського виробництва. Один коштує майже 70 грн. Для фонду "Солідарність" матеріали закупив Міжнародний Альянс в Україні в рамках програми профілактики ВІЛ/СНІД.

Зараз ви читаєте новину «В Івано-Франківську тестують повій на сифіліс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі